onlinecasinotop Onmisbare tips voor online backgammon zijn hier te vinden


Backgammon Tips

Backgammon is in de eerste plaats een spel, waarbij strategie en inzicht als belangrijke factoren gelden en het geluk een minder grote rol lijkt te spelen. Voor beginners geldt in elk geval een belangrijke tip en dat is speel gratis backgammon online, om het spel te leren en inzicht te krijgen in de beste strategieën.


De openingszet

Bij backgammon is de openingszet van groot belang en voor het doen van een openingszet, zijn er verschillende theorieën ontwikkeld, die in het verleden succesvol zijn geweest en ook in de toekomst succesvol kunnen zijn. Bij backgammon kunnen de volgende openingszetten via een vaste speelwijze gespeeld worden en dat zijn, 3-1, 6-1, 4-2 en 6-5. Bij een 3-1 zet kan er een 5 punt gemaakt worden en bij 6-1 kan er een bar punt gemaakt worden, bij 4-2 kan er een 4 punt gemaakt worden en bij 6-5 is het belangrijk om een achterliggende speelsteen naar voren te verplaatsen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het onmogelijk is om alle strategische zetten te onthouden, maar als de openingszet goed is, zal de basis voor de rest van het spel gelegd zijn.

Basis strategie backgammon

Een van de belangrijke aspecten bij backgammon is om te proberen zoveel mogelijk punten op het bord te bezetten door 2 speelstenen, want op elk punt waar maar één speelsteen ligt, bestaat de kans om verslagen te worden. De basis strategie kan er verder in gelegen zijn om de aanval in te zetten en zo snel mogelijk, zonder al te veel aandacht op de stenen van de tegenstander de thuisbasis te bereiken. De kans bestaat dan wel dat de tegenstander meer kans heeft om stenen te slaan. Een andere strategie is het zo laat mogelijk verplaatsen van de 2 speeltenen die achteraan liggen en eerst de aandacht te richten op de overige speelstenen.

Het spelen van online backgammon of online triktrak zal steeds leuker worden, naarmate het spel vaker wordt gespeeld. Als blijkt dat de winst regelmatig voorkomt bij het gratis backgammon spelen, kan er met echt geld gespeeld gaan worden.

 


Close